Over mij

Mijn naam is Martin Dogger, en ik werk als bouwcoordinator en groepsleerkracht op OBS De Schatkamer in Zwolle.

Vijf dagen in dedogger kl week geef ik samen met mijn leerlingen vorm en kleur aan hun onderwijs. Onderwijs, waar ik hen actief binnen betrek. Deze actieve betrokkenheid hoort bij alle facetten van de klas: inrichting, aanbod, omgang met elkaar en de omgeving.

Mijn lesgeven, mijn keuzes en mijn handelen staan in de eerste plaats in dienst van de leerling. Ik durf me kwetsbaar en open richting mijn leerlingen op te stellen, zodat zij het beste in mij naar boven kunnen halen. Die wisselwerking, waarbij vertrouwen in elkaar een sterk fundament is, kenmerkt de sfeer en cultuur in mijn groep. Keuzes worden uitgelegd en gelegitimeerd aan en door de kinderen.

Op mijn blog deel ik mijn gedachten over onderwijs. Delen en inspireren zijn goede manieren om professioneel bezig te zijn met het vak leraar. De leraar doet er toe, en dat betekent ook dat je kennis en vaardigheden er toe doen. Dit begint bij het kennen van jezelf en wat jou beweegt om te doen zoals je handelt. Ik wil graag verbindingen leggen tussen mensen, om zo stukje bij beetje de wereld mooi te maken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s